I vår Tett på spalte blir vi kjent med personer både i studentmiljøet og i arbeidslivet. Formålet er å gi en ide til alle økonomistudenter om hva fremtiden bringer, om det så er om neste semester, masterutdanning eller arbeidsmuligheter etter endt studier. Personene som blir intervjuet, deler sine erfaringer og tips til både studier og jobb, noe vi tror kan være verdifullt for mange.

Bli bedre kjent med …

Anne Malin Mauritzen

12116423_10153062674531176_310142668_o

Mitt navn er Anne Malin Mauritzen. Jeg er 24 år og er fra Stavanger. 
For tiden går jeg siste året på master i finans her ved Universitetet i Stavanger. Fra mars av i år, har jeg hatt et styreverv i MASTØK – linjeforeningen for masterstudenter i økonomi og administrasjon, som fagansvarlig.
Jeg begynte min bachelorutdannelse på BI Stavanger, var innom BI Bergen og avsluttet på BI Nettstudier. Etter endte studier på BI, flyttet jeg hjem igjen til Stavanger, hvor jeg så begynte på UiS og fikk meg studentjobb i SKAGEN Fondene.

Hvordan det er å ha deltidsjobb ved siden av studiene?

Helt siden jeg var 17 år har jeg jobbet ved siden av studiene, noen jobber mer relevante med tanke på studiet enn andre. Uavhengig av relevans for studiet mener jeg det er utrolig viktig og sunt å ha en jobb med tillegg av studiene. En lærer å strukturere tiden bedre. I tillegg er det så mange andre god ting som kommer ut av det, en får erfaring, en får flotte kollegaer, en knytter kontakter og ikke minst; en sper på det månedlige stipendet.
Den mest relevante jobben jeg har hatt med tanke på studiet er den jobben jeg har nå i SKAGEN Fondene.

Hva går arbeidsoppgavene dine ut på der du jobber?

I SKAGEN Fondene sitter jeg på Privatmarked. Her tar vi oss av kundehenvendelser på telefon, mail og chat. Videre skal alt av ordre vi mottar sendes videre til oppgjørsavdelingen, slik at de kan registrere transaksjonene.

Har du noen råd til økonomistudentene på universitetet?

Skolemessig: Begynn tidlig med fagene. Sett deg et mål, og lag en plan for hvordan du skal oppnå dette målet ved hjelp av delmål.
Studentmiljø: Vær aktiv, ta del i studiemiljøet. Du vil ikke angre! Tvert om; du vil heller angre om du ikke gjøre det. Studietiden er noe du aldri vil få tilbake.
Det trenger ikke nødvendigvis være å ta på seg en rolle som studentrepresentant, leder etc., men være med i det som rører seg på campus. Det arrangeres på månedlig basis flere aktiviteter som quiz, idrettslag, karrieredager.

Er det noe du angrer på at du ikke har gjort mens du er student?

Jeg skulle gjerne ønske jeg dro på utveksling under bachelorstudiet.

Hva er den største utfordringen du har hatt i løpet av studietiden?

Største utfordringen er at det kun er 24 timer i døgnet, uansett hvordan du snur opp eller ned på det. Det er så mye en har lyst til å være med på. Her gjelder det å prioritere riktig.

Hvordan var overgangen fra bachelor til master?

Merkbar! Det er definitivt noe helt annet enn bachelorstudiet. Studiet krever at en jobber målrettet og jevnt. Skippertaksmetoden funker ikke like bra som den gjorde på bachelorstudiet.

Noe positivt eller negativt du har opplevd som student ved UiS?

  • Godt studentmiljø og mye kjekt som skjer på campusområdet.
  • Som oftest er det håpløst å finne seg et grupperom.
  • Det er forferdelig lite parkeringsplasser her på UiS. Er en ikke her før klokken 9 er det nærmest umulig å finne seg en parkeringsplass.

Hva har du i tankene etter ferdig master?

Det viktigste blir vel å få meg en jobb. Det er vanskelig å si. Har kun hatt alt i teori gjennom studiene og jeg vet jo ikke hvordan det faktisk er å jobbe med, men noe innenfor regnskap eller finans vil nok ikke være utenkelig.