I vår Tett på spalte blir vi kjent med personer både i studentmiljøet og i arbeidslivet. Formålet er å gi en ide til alle økonomistudenter om hva fremtiden bringer, om det så er om neste semester, masterutdanning eller arbeidsmuligheter etter endt studier. Personene som blir intervjuet, deler sine erfaringer og tips til både studier og jobb, noe vi tror kan være verdifullt for mange.

Bli bedre kjent med …

Vilde Thompson

IMG_2556Mitt navn er Vilde Thompson, jeg er 21 år gammel og går tredje året på Økonomi og Administrasjon. Jeg startet på UIS rett etter videregående, og flyttet inn sammen med to andre venninner nært sentrum i Stavanger. Mitt valg å starte rett på studier etter 13. års skolegang er noe jeg ikke angrer på. Tiden så langt i Stavanger har vært en veldig god opplevelse med minner for livet.

For tiden er jeg på utveksling ett semester i Australia. Jeg nyter varmegrader på Gold Coast og får gjort mye ut av studenttilværelsen. Jeg reiste som ”freemover” til Bond University i september og vil være ferdig her nede rett før jul. Når man reiser som ”freemover” betyr det at UIS ikke har avtalen med skolen og du må søke uten hjelp fra utvekslingskontoret ved UIS. Dette resulterte i en litt mer krevende søknadsprosess fra min side, men uten alt for store problemer. Jeg finner skolen her nede veldig mye mer krevende enn hva jeg er vandt med hjemme, og det kreves mye mer av deg som student for å oppnå gode karakterer. Det settes karakter på deltakelse i timene, prosjektarbeid, midterm exam og final exam. Ser man bort ifra at skolen er mer krevende vil jeg absolutt konkludere med at utveksling her i Australia er helt supert. Muligheten til å oppleve nye kulturer og se nye steder kombinert med studier er helt optimalt og jeg vil definitivt anbefale andre å reise på utveksling.

Hvordan er det å ha deltidsjobb ved siden av studiene?

Jeg har jobbet som studentassistent et semester av studiene min i Stavanger. Ellers har jeg jobbet hjemme på Østlandet i ferier. I sommer hadde jeg sommerjobb i Nordea på Majorstuen i Oslo. Det var både lærerikt og spennende.

Jeg har ikke vært i noen fast jobb ennå, men min erfaring som sommervikar i Nordea har så absolutt gitt en smakebit på arbeidslivet. Det er ingen tvil om at en relevant deltidsjobb er viktig ved siden av studiene. Det kan for det første sikre deg en fremtidig arbeidsplass ved endte studier, og ikke minst la deg teste ut teoretisk kunnskap i praksis.

Hva gikk arbeidsoppgavene dine ut på hos Nordea?

Mine arbeidsoppgaver hos Nordea gikk ut på besvare henvendelser internt, fra kunder og fra offentlig myndigheter, saldoforespørsler, rapportering til politimyndigheter og direkte kundekontakt.

Har du noen råd til økonomistudentene på universitetet?

Jeg vil absolutt anbefale å være med på det som skjer og ikke være redd for å engasjere seg. Jeg har selv hatt et år som styremedlem i ØSF. Dette var en veldig positiv opplevelse der du var med på å påvirke studietiden til mange av medstudentene sine.

Et siste råd er å ta de utfordringene som dukker opp, og tørre å gå litt utenfor komfortsonen i løpet av studietiden.

Noe positivt eller negativt du har opplevd som student ved UiS?

  • Campus må bli større (Vanskelig å finne grupperom og ofte fulle kantiner).
  • Veldig godt studentliv
  • Stavanger er dessverre en litt dyr by for studenter

Hva er din drømmejobb?

Det er en tanke jeg prøver å ikke tenke så mye på. Jeg tar ting som det kommer og lar tiden vise vei.

 

Vi i ØSF ønsker Vilde velkommen tilbake fra Australia og alle økonomistudenter en god jul!